خوش آمدید

جستجو

تبلیغات





عقاب دوبرادر(Hieraaetus fasciatus)

       

            عقاب دو برادر یک شکارچی چابک و غالبا بی صداست. صدای klu- klu- klu- klee  این پرنده عمدتا هنگامی شنیده می شود که به آشیانه نزدیک می شود یا جفتگیری می کند. پوشش رویی آن به رنگ قهوه ای تیره است در حالی که  زیر شکم سفید رنگ آن دارای نوارهایی تیره است و حاشیه های قسمت زیرین دم سفید رنگ و در انتهای آن دارای فقط یک نوار تیره پهن است. عقابهای دو برادر جوان فاقد نوار تیره در انتهای دم هستند و پوشش پر جذابیت کمتری دارد و سطح زیرین شکم و پوش پرهای رویی به رنگ بژ (قهوه ای مایل به خاکستری ) است.

    اندازه

    طول: 72-65 سانتیمتر

    فاصله دو سر بال: 180-150 سانتیمتر

    وزن: 2.4 -1.6 کیلوگرم

    زیست شناسی عقاب دو برادر

              عقاب دو برادر یک شکارچی چابک است. برای  ربودن طعمه اش بر روی زمین  بطور ناگهانی از پناهگاه بیرون می جهد. این پرنده تمایل دارد پستانداران کوچک تا متوسط جثه همچون خرگوشهای صحرایی و پرندگانی به اندازه مرغ شاخدار را شکار کند. اما مطالعات نشان داده که عقاب دو برادر بسته به زیستگاهش و گونه های موجود تنوع طعمه ای گسترده ای دارد. بعنوان مثال در شبه جزیره ایبری و برخی مناطق جنوب فرانسه خرگوشهای وحشی اروپایی، کبک پا قرمز و کبوتر اجزای تشکیل دهنده جیره آن محسوب می شوند.

             همانند سایر پرندگان شکاری ، جفتها بین یک تا شش آشیانه نزدیک به هم می سازند و در سالهای مختلف از آشیانه های متفاوتی استفاده می کنند. چند فرضیه برای توضیح  اینکه چرا پرندگان شکاری زمان و انرژی خود را برای ساختن چندین آشیانه صرف می کنند ارائه شده است. یک فرضیه اینست که این مجال را به جفتهای زادآور می دهد تا در صورت تزاحم یک آشیانه  یا اشغال توسط گونه دیگر، بسرعت آشیانه را تغییر دهد. جفتها هر ساله بر روی آشیانه ها کار می کنند و با گذشت زمان اندازه آنها بزرگ و بزرگتر می شود و سرانجام به اندازه ای باورنکردنی با ارتفاع 1/8 متر و قطر 2 متر می رسند. پرنده ماده بین ماههای ژانویه و مارس معمولا دو تخم می گذارند. عقاب دوبرادر تقریبا در سن 3/5سالگی به بلوغ می رسد و پرنده ای با عمر طولانی می باشد. معلوم شده که در حالت اسارت تا 20 سال زنده می ماند.

    گستره عقاب دوبرادر

         این پرنده گونه ای است که پراکنش بسیار وسیعی دارد. گستره تولیدمثلی آن از اسپانیا و صحرای بزرگ آفریقا شروع شده  و در سراسر جنوب آسیا تا اندونزی ادامه دارد.

    زیستگاه عقاب دوبرادر

           عقاب دوبرادر تمایل دارد در مناطق کوهستانی گرم زندگی کند و بر لبه صخره ها و گاهی اوقات روی درختان آشیانه می سازد. معمولا رویش غالب این مناطق خاراست، با این حال عقاب دوبرادر در مناطقی با پوشش متراکم تر و مناطق تقریبا عاری ازپوشش گیاهی نیز زیست می کند. این پرنده تمایل دارد در ارتفاعات پایین تا متوسط زندگی کند  اما در آقریقا مشاهده شده که در ارتفاعات 2000 متری بالاتر از سطح دریا نیز زندگی می کند.

    تهدیدات

            در حالی که جمعیت جهانی عقاب دوبرادر گستره وسیعی را پوشش می دهد و کاهش جمعیت آن در حدی نیست که متضمن یک گونه تهدید شده باشد، در مناطق معینی جمعیت های عقاب دوبرادر نگران کننده است. در اروپا این گونه در خطر انقراض قرار دارد. در اسپانیا جمعیت آشیانه دار آن بین سالهای 1980 تا 1990 تا 25درصد کاهش یافته است و تخمین زده شده که تنها بین 938 تا 1039 جفت زادآور در اروپا وجود دارد. بنظر می رسد افزایش نرخ مرگ و میر پرندگان بالغ عامل اصلی کاهش جمعیت در جنوب اسپانیا که یکی از محل های امن در اروپاست باشد. این کاهش جمعیتی نتیجه چندین تهدید است . جدی ترین آنها در اروپا شامل شکار، برق گرفتگی یا برخورد با خطوط برق یا از بین رفتن زیستگاههای امن و مناسب است. همچنین کمبود طعمه، بیماریهایی از قبیل میکسوماتوز( که تعداد خرگوشها را که یکی از طعمه های مورد علاقه عقاب می باشد را در این مناطق کاهش داده است) باعث کاهش جمعیت عقابها شده اند.

    حفاظت از عقاب دوبرادر

             در اروپا، جایی که عقاب دوبرادر در خطر انقراض است با هدف کوتاه مدت حفظ جمعیت های موجود در اروپا و هدف  بلند مدت افزایش اندازه جمعیت و تشویق پرندگان به سکونت مجدد در قسمتهایی از گستره پیشین آن یک طرح فعال ایجاد شده است. بمنظور دستیابی به این اهداف اقدامات بی شماری من جمله اجرای مقررات شکار موجود، اصلاح خطوط انتقال نیرو که سبب مرگ عقاب شده اند و حفاظت از مناطقی که محل های تولیدمثلی مهمی را در خود دارند، پیشنهاد شده است. بطور امیدبخشی چنین اقداماتی از ناپدید شدن  این عقاب باشکوه از کل اروپا جلوگیری می کند.


    این مطلب تا کنون 10 بار بازدید شده است.
    منبع
    برچسب ها : عقاب ,دوبرادر ,آشیانه ,جمعیت ,کاهش ,مناطق ,عقاب دوبرادر ,کاهش جمعیت ,تمایل دارد ,دوبرادر      ,آشیانه نزدیک ,
    عقاب دوبرادر(Hieraaetus fasciatus)

تبلیغات


    محل نمایش تبلیغات شما

پربازدیدترین مطالب

آمار

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

تبلیغات

محل نمایش تبلیغات شما

آخرین کلمات جستجو شده